Eagles gaan voort om hulle staal in die Varsitybeker te wys

Twee rondtes en twee oortuigende oorwinnings. Die Noordwes-Universiteit (NWU) Eagles het vir hulle tuisskare genoeg gegee om oor te juig toe hulle die Universiteit van Wes-Kaapland (UWK) in hulle Varsitybeker-wedstryd met 49–15 gewen het.

’n Pers golf van ses drieë het oor die besoekers gespoel en die gety was heeltemal in die Eagles se guns. Wat waar is – dalk met hartseer – is dat ’n aantal geleenthede vir die tuisspan verbrou is. Die Eagles moes ’n groter oorwinning behaal het, en hulle sal die eerstes wees om dit te erken.

Die Eagles het rustyd 30–0 voorgeloop, en daarna is die uitslag nooit weer in twyfel getrek nie.

Die Eagles se dissipline het hulle in die tweede helfte in die steek gelaat – nie minder nie as drie spelers is koelkas toe gestuur. Nietemin, die skade aan hulle opponente was gedoen, en twee laat drieë deur die UWK was slegs troospryse.

Keanu Windvogel was skitterend op vleuel vir die Eagles, en die voorspelers het weer eens die skrum oorheers. Die verdedigende kampioene het baie om oor te glimlag ná hulle geslaagde begin in die toernooi. Nou moet hulle net voortgaan om die oorwinnings op te stapel.

Die Eagles kom nou op Maandag 4 Maart om 19:00 in Bloemfontein teen die Universiteit van die Vrystaat se Shimlas te staan. Die wedstryd sal lewendig op SuperSport vertoon word.

Submitted on Mon, 03/04/2024 - 09:00